Medicină și Sănătate

Cum ne poate ajuta testarea anticorpilor să combatem COVID-19

testarea anticorpilor

Ce este un test de imunitate?

Există două tipuri principale de teste COVID-19.

Testarea reacției în lanț a polimerazei (PCR) urmărește prezența materialului genetic al virusului (ARN) pe un tampon nazal sau în gât. Aceste teste pot spune dacă cineva are o infecție activă.

Celălalt tip este testarea serologică. Acest tip de test de sânge caută prezența anticorpilor produși de sistemul imunitar împotriva SARS-CoV-2.

Anticorpii ajută organismul să lupte împotriva unei infecții și sunt specifice unui virus, bacteriilor sau altui agent patogen.

„Dacă anticorpii [COVID-19] sunt prezenți atunci când efectuați testul [serologic], asta înseamnă că [o persoană] a avut infecția în trecut”, a spus Dr. Juan Dumois , medic de boli infecțioase pediatrice la Johns Hopkins All Children Spital, într-un grup de experți Newswise .

De asemenea, „acei anticorpi pot fi prezenți la cineva care ar fi fost infectat, dar niciodată nu a avut niciun simptom”, a adăugat el.

Cu toate acestea, persoanele cu sistem imunitar slăbit nu pot face acești anticorpi în mod corespunzător.

După transmitere, organismul poate dura câteva zile pentru a produce anticorpi împotriva unui virus. Acest lucru face ca testele serologice să fie mai puțin utile decât testele ARN virale pentru diagnosticul cu cineva cu COVID-19.

Însă anticorpii pot dura mult timp în organism, ceea ce îi face ideali pentru a identifica dacă cineva a contractat odată virusul, chiar dacă a fost săptămâni în urmă.

Testele serologice au fost numite „teste de imunitate”, deoarece, în teorie, o persoană care s-a recuperat din COVID-19 ar fi imună la virus.

Stephen J. Elledge , doctor, investigator al Institutului Medical Howard Hughes de la Brigham and Women’s Hospital și Harvard Medical School, a spus că, dacă cineva testează pozitiv anticorpii împotriva virusului – și nu se află în mijlocul unei infecții în curs de desfășurare – au contractat virusul. anterior și cu succes a combătut-o.

În aceste condiții, ar trebui să fie imuni la această versiune actuală a virusului”, a spus el.

Cu toate acestea, deoarece SARS-CoV-2 este nou, rămân multe întrebări.

Cât va dura această imunitate? Oamenii care au avut simptome ușoare sau fără simptome câștigă aceeași protecție? Virusul va muta pentru a depăși imunitatea organismului?

Cercetătorii încep să găsească câteva răspunsuri, dar este posibil ca mulți să nu fie cunoscuți de luni sau ani.

Într-un mic studiu , oamenii de știință au dat virusul maimuțelor Macaque și le-au permis să se recupereze. După 28 de zile, au expus din nou maimuțele la virus.

Maimuțele erau imune. Dar, deoarece acesta este un studiu pe termen scurt, nu arată cât durează această protecție.

Alți oameni de știință analizează persoanele care s-au recuperat din SARS în 2003. Coronavirusul care cauzează această boală este similar cu cel care provoacă COVID-19.

Dacă acei oameni mai au anticorpi împotriva virusului SARS, acest lucru ar putea indica modul în care oamenii vor răspunde la noul coronavirus.

“Acest lucru ne va oferi un indiciu despre dacă răspunsul imun la virusul actual poate fi de lungă durată sau poate la ordinul anilor”, a spus Sumit Chanda , doctor, director și profesor al Programului de imunitate și patogeneză de la Sanford Burnham Prebys Medical Discovery Institute, în panoul Newswise.

Există, de asemenea, șansa ca virusul să mute și să depășească protecția organismului. Doar timpul ne va spune, dar până acum virusul pare să se mute încet .

În prezent, experții suspectează că persoanele care se recuperează de la COVID-19 vor avea protecție împotriva virusului cel puțin un timp scurt.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a declarat pentru doctorul Mike YouTube , că vor avea „un anumit grad de imunitate durabilă”, probabil câțiva ani.

La 1 aprilie, agenția a aprobat primul test de anticorpi pentru utilizare în Statele Unite, făcut de Cellex. Se caută anticorpi într-o înțepătură de sânge. Ofera rezultate in aproximativ 15 minute.

La fel ca în cazul altor teste serologice în curs de dezvoltare, a avea anticorpi împotriva virusului nu este o garanție a imunității.

În plus, mai multe grupuri lucrează deja la teste serologice pentru COVID-19. Cercetătorii de la Școala de Medicină Icahn din Mount Sinai au dezvoltat unul dintre primii din America.

Oamenii de știință de la UCSF au dezvoltat și un test și se așteaptă să înceapă să-l folosească săptămâna aceasta, deși nu va fi disponibil publicului larg.

Alte țări, inclusiv Regatul Unit și Germania analizează aceste teste ca o modalitate de a permite persoanelor care au imunitate să iasă din blocaj, precum un „pașaport de imunitate”.

Este posibil să nu existe suficiente teste disponibile pentru toată lumea. Deci, personalul medical, poliția, primii respondenți și alți lucrători esențiali vor fi probabil cei care le vor folosi.

Acest lucru le-ar permite celor care au imunitate la virus să revină la muncă mai devreme.

Cu toate acestea, pe măsură ce mai multe teste devin disponibile, testarea serologică ar putea fi o modalitate pentru alte persoane – sau chiar secțiuni întregi ale țării – să iasă mai devreme.

Acest lucru ar trebui să fie făcut cu atenție pentru a vă asigura că oamenii s-au recuperat pe deplin din COVID-19 și nu vor mai pierde particule de virus.

Elledge recomandă combinarea testului anticorpului cu un test ARN viral, care caută o infecție activă.

Dacă [o persoană] nu are simptome, ar trebui să fie testate pentru acizi nucleici de virus”, a spus Elledge. „Dacă nu au virus detectabil, atunci o săptămână mai târziu ar trebui să li se permită să meargă la muncă.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like