Diverse

Un gând cald către prietenii din CNU cu ocazia sărbătoririi Sf. Muceniţe Varvara!

gând cald către prietenii din CNU

Dragii mei fraţi creştini,

Ne-a îngăduit Bunul Dumnezeu să ajungem şi sfânta zi de azi, pe care personal nu o pot lăsa să treacă aşa, necinstind-o cu câteva vorbe de suflet.

Astăzi, ca în fiecare an pe 4 decembrie o prăznuim pe Sf. Muceniţă Varvara, cunoscută în popor ca fiind ocrotitoarea minerilor. Când mă gândesc la această meserie nobilă îmi tresar prin suflet zeci de sentimente. Pentru simplul fapt că mi-a îngăduit Bunul Dumnezeu să cresc şi să trăiesc într-o comunitate minieră, în binecuvântata localitate Crucea – din judeţul Suceava. Singurul loc din ţară în care se mai exploatează în prezent uraniu.

De ce consider că a fi miner este o meserie nobilă? În primul rând, deserveşti sectorul energetic al ţării. Te dedici unui scop nobil. În al doilea rând, doar Bunul Dumnezeu ştie ce este în inima unui om care intră în subteran zi de zi. Dat fiind faptul că intri sub pământ – fiind un domeniu imprevizibil mereu chiar dacă tehnologia şi securitatea sunt destul de dezvoltate în zilele noastre, ştii când intri şi doar Cel de Sus ştie când şi dacă mai ieşi. Însă pe minerii de la Crucea i-am văzut mereu curajoşi. Nu s-au dat niciodată înapoi de la muncă din aceste considerente. Şi-au pus mereu nădejdea în Atotputernic şi prin eforturi colective, în urmă cu ceva ani au ridicat în interiorul minei un mic lăcaş de rugăciune. Un lăcaş din care să îşi ia tăria şi curajul la fiecare coborâre în subteran.

De fiecare dată când merg acasă îmi face o deosebită plăcere să stau de vorbă cu aceşti oameni. Sunt oameni simpli, care îţi deschid casele şi inimile cu sinceritate, fără niciun scop ascuns. Sunt săritori şi nu te-ar lăsa niciodată în necaz fără să facă tot posibilul să te ajute.

Oameni dragi mie din Compania Naţională a Uraniului, ce pot să vă urez? Să vă ţină Bunul Dumnezeu sănătoşi şi să vă ofere multă putere de muncă.

Fie ca Sfânta Muceniţă Varvara să mijlocească pentru dumneavoastră în rugăciune la tot pasul. Este nevoie de credinţă, mai ales în aceste vremuri în care situaţia companiei nu lasă niciun angajat să doarmă liniştit acasă, ducând în suflet grija zilei de mâine pentru propria familie. Să ne rugăm cu toţii, unii cu alţii şi unii pentru alţii, pentru luminarea minţilor tuturor, mai ales a acelor persoane care au puterea şi posibilitatea de a mijloci şi lupta pentru salvarea singurei mine de uraniu din România.

Fiţi mândri de ceea ce faceţi, de la mic la mare pe scara ierarhică a companiei, fiindcă împreună menţineţi în picioare unul dintre pilonii principali ai sectorului energetic românesc .

Dacă şi anul acesta vor permite timpul şi resursele să planificaţi o sfinţire la troiţa din interiorul minei,iubiţi fraţi creştini, să purtăm şi să pomenim împreună cu multă dragoste şi stăruinţă în rugăciune pe toţi cei trecuţi la Domnul de-a lungul anilor, pe foştii angajaţi, pe foştii directori şi pe toţi cei care au contribuit în timp la menţinerea şi continuitatea frumoasei misiuni pe care o desfăşuraţi.

Un gând cald alături de un sincer „ LA MULŢI ANI „ tuturor prietenilor şi angajaţilor de la Crucea, Feldioara şi de la sediul central din Capitală!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like