Diverse

Stelele litoralului romanesc – Cum alegi hotelul potrivit?

Stelele litoralului romanesc

Iata ca a mai trecut un sezon estival. Si cand nu mai stai sub umbrela de pe plaja, gustand pe indelete un suc racoritor, privind in cochilia abandonata a unui melc, rememorezi concediul trecut cu bune si rele, dar mai ales cu rele.

Si astfel…unul dintre statuturile pe care nu mi le-as dori, ar fi acela de patron de hotel si asta pentru ca, dupa opinia mea, implica enorm de multa responsabilitate si responsabilizare a echpei pe care o coordoneaza in vederea deservirii clientilor, macar conform stelelor care lucesc in prag de seara pe firmamentul hotelului.

Am ales ca in aceasta vara sa-mi petrec parte din concediu intr-un hotel de 4* (nu are nicio relevanta numele) pe litoralul romanesc. Mai mult decat atat, conjunctura a facut sa stau in trei camere diferite, catalogate astfel dupa pret: cu vedere la mare, fara vedere la mare si apartament. Dupa peregrinarile prin cele trei camere, oricat am incercat, am gasit justificata diferenta de pret doar in cazul apartamentului, pentru cei cativa mp in plus. Surprinzator, toate cele trei spatii de cazare aveau probleme dupa cum urmeaza:

  • camera fara vedere la mare (cea mai ieftina, de altfel) nu avea sapun lichid la baie, papuci de unica folosinta, casti pentru dus, sampon; avea insa un balcon darnic, iar sifonierul era foarte incapator.
  • camera cu vedere la mare avea o baterie la cada care statea sa cada, era mult mai putin spatioasa, balconul parea construit cu ultimele caramizi, iar sifonierul ca de mica printesa, pe dimensiunea lucrusoarelor. In schimb, puteai plati mai multi bani pentru faptul ca, in zilele frumoase, soarele rasarea sub ochii tai si te puteai plimba pe balcon in papucii de unica folosinta, cu casca protectoare de dus, pe cap.
  • apartamentul iti lua ochii prin spatiu si balconul absolut imens in care ajungeai prin cele doua usi ale celor doua camere. Doua televizoare, un sifonier pe masura si, stupoare…lipsa sapun; odata pusa intrebarea ni s-a explicat ca nu exista recipient pentru sapun lichid (mai exact fusese smuls din perete) si de aceea nici femeia de serviciu nu a gasit necesar sa il suplineasca cumva. La solicitarea noastra, in cautarea unei solutii, ne-am ales cu sapun solid. In plus, clanta de la una dintre usile balconului se rotea ca un titirez, iar o miscare gresita, orice ar fi insemnat asta, putea sa te faca sa simti muscatura aerului rece pentru toata noaptea. Insa aveam un seif mult mai smecher decat in celelalte camere!!Oameni buni, lumea evolueaza, de ce oare nu vrem sa tinem si noi pasul? Ok, am inteles ca stelele unui hotel se acorda diferit de la o tara la alta, ca deh e cu totul alta legislatie, astfel incat serviciile din Turcia nu se vor putea compara niciodata cu cele din Romania, dar totusi exista Direcţia Generală Control şi Autorizare Turism care are obligatia prin lege de a face controale periodice pentru a verifica daca setul minim agreat pentru a putea fi inclus in categoria respectiva este respectat. Si acum incepe distractia. Pe langa faptul ca legea este destul de ambigua, aceasta face referire la generalitati gen grupuri sanitare igienizate, apa calda, mp, schimbarea lenjeriei cu o anumita frecventa,dar nu poate obliga nici un proprietar de hotel sa asigure ca de exemplu sapun sau sampon la baie. Si asta pentru ca cele doua produse de corp ar trebui sa fie implicite; prin urmare, daca din trei in trei ani, cand se face o noua verificare pentru validarea clasificarii existente sau modificarea acesteia camerele arata impecabil putem sa bem o cafea linistiti cu patronul hotelului si sa-i eliberam o noua hartie care sa ateste calitatea serviciilor de 4*.

    Anul acesta romanul nostru, precum fiul risipitor s-a intors acasa si si-a cheltuit banii pe litoralul romanesc, dar mai intreb oare daca nu cumva vecinii nostri bulgari vor fi favorizati pe viitor de aceasta incercare esuata a unor oameni care in final nu vor decat un concediu respectabil, pe masura efortului muncii lor de peste an.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like