Deși nu aveți nevoie de echipament la nivel de salon, folosirea câtorva instrumente simple și specializate va facilita procesul de tăiere a părului.Este simplu, dacă ai o mașină de tuns, treaba se rezolvă în doi timpi și trei mișcări.
Dacă va doriti o tunsoare peste tot, cea mai ușoară modalitate de taiere este pe părul umed.Acest lucru va face parul dvs sa fie mai lin si mai usor de taiat. Secretul unei tunsori reușite este poziționarea corectă a aparatului de tuns, perpendicular pe suprafaţa care urmează să fie tunsă, cu dinții pieptenelui orientați ușor în sus, iar tăierea trebuie realizată în sensul opus direcției de creștere a firelor de păr.Din când în când, mai pieptănați părul, pentru a vă asigura că tunsoarea este uniformă.
La femei este mult mai simplu.Ai varfurile despicate – singurul tratament pentru varfurile degradate este… foarfeca.
Niciun ulei de par ori tratament-minune nu poate repara varfurile despicate, asa ca ar trebui sa te gandesti la o tunsoare scurta.Este foarte important să îți analizezi vârfurile.
Deci, dacă observi că nu sunt despicate în două, ci în mai multe locuri pe lungimea firului de păr, nu mai trebuie să stai pe gânduri. Tăiatul vărfurilor este indicat să se facă o data la două, trei luni, chiar dacă podoaba capilara pare în regulă. Folosește placa pentru a-ți îndrepta suvitele, atunci când îl tunzi, toate firele să fie drepte, pentru a evita ca tunsoarea să fie strâmbă.
Parul lung e greu si atarna, cel scurt e mai usor.Ingrijirea si aranjarea parului scurt ia mai putin timp,si vei folosi mai putin sampon.
Indiferent cum va iasa prima tunsore ,amintitiva ca părul va crește întotdeauna înapoi.