Business

Cum sa faci bani din blogul tau

bani din blogul tau

Pe masura ce blogul tau creste in credibilitate si relatiile cu cititorii se dezvolta, vor exista multe posibilitati pentru a face bani folosind chiar acest blog.

De ce spun asta?

Deoarece folosind blogul pentru promovarea produselor si serviciilor firmei tale sau chiar ale tale personal (in cazul in care,de exemplu, practici o meserie liberala sau esti un freelancer -pentru informatii suplimentare despre freelancer vezi acest articol din Wikipedia ) poti face bani indirect folosindu-ti blogul.

Fara a incerca sa fiu exhaustiv ,voi enumera o parte din modalitatile folosite de blogger-i din lumea intreaga pentru a monetiza un blog:

1.Vinde-ti produsele proprii -practic noi folosim acest blog pentru a ne vinde produsele proprii, in special cele care se gasesc pe site-ul nostru dar si pe ale site-uri – o lista completa o gasiti pe iConsulting Network .

2.Creaza un club pentru care vei percepe o anumita taxa de acces – noi administram destul de multe cluburi si va marturisim ca sunt foarte profitabile.

3.Gaseste-ti un sponsor – marile companii investesc multi bani in publicitate.

Recomandare:in cazul in care blogul tau are o anumita tema incearca sa cauti companii din acelasi domeniu ( asta in cazul in care nu te vor contacta chiar ele! )

4.Foloseste link-uri de afiliat – in cazul in care ai un blog a carui tema sunt cartile poti insera link-uri catre diferite produse aflate pe Amazon.Noi,de exemplu folosim in acest blog un link spre HostGator,printre primii in lume in domeniul hosting-ului profesional.

5.Foloseste reclame bazate pe continut– noi folosim serviciul de la AdSense, sarviciu care ofera cele mai bune preturi pentru un click.

Atentie: nu folosi acest serviciu daca ai un blog in care se foloseste un limbaj, imagini sau clip-uri licentioase!

6.Donatii – poti cere cititorilor tai sa iti faca o donatie pentru sustinerea blogului.

In cazul in care continutul site-ului este interesant vei fi surprins de banii pe care ii vei primi in contul PayPal sau Amazon. Folosind aceste strategii, blogurile pot aduce mii de dolari lunar (nu stiu situatia din Romania dar in lume sunt destule site-uri care le aduc administratorilor zeci de mii de dolari ).

Succes!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like