Business

A face sau nu recomandari

A face sau nu recomandari

„Am fost de mai multe ori în situația de a face și a primi recomandări, ca orisicine presupun. Timpul și cazurile în sine m-au învățat sa privesc cu scepticism acest gest, aparent binevoitor. Și asta pentru ca chiar dacă e vorba de ocuparea unui post, cumpararea unor jucarii destepte, o vizita la doctor sau achiziționarea unei noi tablete, gradul de subiectivism este absolut de necontrolat. Am stat și m-am gândit adesea in ultima vreme cum am făcut recomandarile solicitate și am realizat ca justificarile aduse în sprijinul acestora nu au relevat decât experiența/peceptia mea în interacțiunea cu acel lucru sau persoana. Mi s-a întâmplat sa aud pareri negative acolo unde am pus gaj cuvântul meu pentru calitatea serviciului respectiv ceea ce nu m-a deranjat prea tare după o analiza mai amanuntita. Iar explicatia ar sta în..

Sa presupunem ca exista un business care deserveste un numar limitat de clienți, adaptat la resursele existente. În plus, acesta nu urmareste să-și dezvolte sau diversifice activitatea. Dacă vei fi printre clientii din portofoliu, cu siguranța te vei bucura de întreaga atenție, iar serviciile prestate îți vor aduce satisfactia asteptata. Dacă vei fi n + 1, te vei plânge persoanei binevoitoare care ți-a oferit contactul acelei firme, cum ca managerul responsabil nu și-a făcut timp nici măcar pentru o întâlnire cu tine.

Sunt de acord ca timpul pe care îl avem la dispoziție e limitat și inghesuit aș spune, ca orice evaluare personala a unui lucru/serviciu/persoana consuma cu nesat orele pastrate cu sfintenie pentru noi înșine, dar în acest caz pretentiile noastre ar trebui sa nu fie prea mari. Am putea eventual sa avem șansa de a primi acesta recomandare de la un amic cu aceleași criterii de selecție ca ale noastre și astfel sa reușim să ne rezolvam problema într-un timp foarte scurt, dar asta se întâmpla destul de rar. Personal, am învățat sa mulțumesc pentru informația primita, ca mai târziu sa o verific în cele mai mici detalii. Nu este vorba de lipsa bunelor intentii, ci de diversitatea de perceptie și capacitatea de interpretare a noastră, ca indivizi. Prefer șa aud o parere neutra, cu referiri pro și contra care să mă ajute sa sesizez anumite aspecte la care poate nu m-aș fi gândit, decât sa primesc toate asigurarile din lume ca achiziția făcută este cea mai buna dintre cele posibile. Ca sa nu mai menționez situatiile când o persoana este beneficiarul acestei recomandări și poate fi ridicata în slavi în mod artficial, partinitor sau din contra este trecută prin toate furcile caudine doar pentru ca la un moment dat nu a acceptat compromisul solicitat.

Mai mult decât atât, propria mea judecată ar fi singura cale de a-mi asuma decizia luata și nu as cauta mai târziu tapi ispasitori acolo unde nu trebuie. Iar asta nu ar însemna ca reinventez roata.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like